ROADSHOW AHR PRAHA
Clarion Congress Hotel Prague
15.04.2025
ROADSHOW AHR BRNO
Courtyard by Marriott Brno

PROGRAM ROADSHOW AHR ČR 2025 BRNO

Courtyard by Marriott Brno

20.05.2025


Navštivte Brněnskou Roadshow letos poprvé v moderních prostorách hotelu Courtyard by Marriott Brno.

Roadshow je skvělou příležitostí pro načerpání nových informací z oboru, navázání spolupráce a rozšíření vědomostí. V rámci Roadshow budou probíhat zajímavé přednášky týkající se aktuálních témat. Naši partneři vám zde budou také k dispozici s představením jejich produktů či služeb, které by vám mohli pomoci usnadnit či vylepšit chod hotelu nebo restaurace.


8:00 - 9:00 Registrace
9:00 - 9:15 Představení Exluzivních partnerů AHR ČR
Co pro vás připravili naši exlusivní partneři Bidfood a Rational?
Václav Stárek
9:15 - 09:55 Report AHR ČR
Z aktuálního dění
Václav Stárek, Klára Stárek Zachariášová
9:55 - 10:25 AI v praxi hotelů a restaurací
Ukážeme konkrétní příklady, jak používat AI v podnikatelské praxi
Ondřej Hlaváč, AI Institut
10:25 - 11:00 Co můžete využít od našich partnerů?
Václav Stárek
11:00 - 11:25 Snídaně, výzamný faktor pro výběr hotelu
Efektivita, rychlost, kvalita a minimální náročnost na personál - prezentace, praktická ukázka a ochutnávka
Ján Bartík, Rational
11:25 - 12:00 Coffee break I
12:00 - 12:30 E- doklady v ubytovacích zařízeních – v procesu registrace hostů
Tomáš Musil, Digitální a infomační agentura
12:30 - 13:00 Nové cestovatelské trendy – co hosté očekávají v roce 2025
13:00 - 13:30 Coffee break II
13:30 - 13:50 Změny v potravinovém právu – novinky v potravinovém právu pro veřejné stravování
Tomáš Čapek, UniConsulting s.r.o.
13:50 - 14:30 Efektivní provoz hotelů a restaurací s minimem personálu – kvalitní služby v době technologií a nedostatku zaměstnanců – konkrétní příklady a zkušenosti z praxe
Radek Pálka, Gastro Poradenství, Zdeněk Kovařík, Petrovi Kameny, Petr Frýdl, Orea Hotels
14:30 Závěr setkání

Přednášející

PREZIDENT AHR ČR
Absolvent SOU Ondříčkova v Praze, následně rakouský Institut of Tourism and Management, Vysoká škola hotelnictví a lázeňství a Vysoká škola finanční a správní – obor veřejná správa a finance. V roce 2006 se podílel na založení AHR ČR, kde působil jako generální sekretář, od roku 2010 je prezidentem této organizace. V roce 2008 získal ocenění Osobnost cestovního ruchu.
GENERÁLNÍ SEKRETÁŘ AHR ČR
Svou profesní dráhu spojila s významnými hotelovými společnostmi v České republice a UAE. V průběhu téměř 10-ti let v hotelnictví pracovala na různých pozicích převážně ubytovacího úseku. V roce 2009 nastoupila do Asociace hotelů a restaurací České republiky, kde v současné době vykonává funkci Generálního sekretáře. Je absolventkou Vysoké školy obchodní v Praze, své vzdělání doplnila i absolvováním jazykové akademie v Salamance.
Zakladatel společnosti Gastro Poradenství

Radek má bohaté zkušenosti z gastro provozů doma i v zahraničí. Ve své kariéře prošel několika mezinárodními hotely, vždy chtěl pracovat na úseku stravování. Vypracoval se na šéfkuchaře a později řídil celé oddělení jako F&B Manager. Nespokojil se ale jen s tím, co měl a stále hledal nové výzvy, projekty a možnosti, jak se realizovat. Radek vystudoval Střední hotelovou školu v Chrudimi. Své první kuchařské zkušenosti získal v restauraci Grill Duran v Hradci Králové, odtud jeho cesty vedly do světa. Z jeho zahraničních kuchařských misí uvádí například: Německo, USA, Itálii, Afriku, či Francii. Po návratu z cest v roce 2002 pracoval jako šéfkuchař pro hotel Paříž a zároveň působil jako člen Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR. Na dalších 6 let zakotvil v hotelu Crowne Plaza Prague, na pozici šéfkuchaře a později F&B Managera. Do roku 2021 pracoval pro hotel DUO jako šéfkuchař. Počátkem roku 2022 založil společnost Gastro Poradenství.

Majitel společnosti UniConsulting s.r.o.
Ing. Tomáš Čapek, CSc., majitel společnosti UniConsulting s.r.o.

Absolvoval ČZU v Praze, kde i vyučoval. Na SZPI se podílel na konkrétních inspekcích i na řízení systému státní kontroly. Sbíral zkušenosti v zahraničí. Před 27 lety založil úspěšnou konzultačně poradenskou společnost UniConsulting s.r.o., která nachází řešení pro podnikatele v celém spektru potravinového řetězce včetně gastronomie. Dnes jako certifikovaný auditor, akreditovaný poradce MZe, účastník vyjednávání za SOCR a AHR na dozorových orgánech a ministerstvech, má přístup k aktuálním informacím, které předává ve formě doporučení svým klientům. Je majitelem společnosti Uniconsulting.


Změny v potravinovém právu – novinky v potravinovém právu pro veřejné stravování.
V posledních letech se změnily kompetence dozorových orgánů několikrát, co to bude znamenat pro zaměření kontrol. Zásadní změna od 01.01.2025. Změní se i charakter postihů. Jak se projeví v gastronomii další změny v novele zákona 110/1997 Sb. v platném znění o potravinách. Výrazně zpřísněné požadavky na bezpečnost pokrmů v nové vyhlášce 121/2013 o požadavcích na pokrmy. Jak probíhají diskuse o zásadních požadavcích na gastronomické provozy, které se projeví v novele vyhlášky 417/2016 Sb. Bude nutné uvádět hmotnost u všech pokrmů? Jaká je představa o označování rozpracované výroby v kuchyni?


Lektor, AI Institut

Jan Němeček je lektor v AI Institutu, který se společně s kolegy podílel na školení více než 3000 lidí v oblasti umělé inteligence. Vede projekt Traveltalk.cz, zaměřený na vytváření personalizovaných AI recepčních kiosků pro hotely, a aktivně pracuje na inovativních řešeních využití AI ve školství. Jako nadšenec a inovátor v AI prostoru se zaměřuje na praktické aplikace umělé inteligence, které pomáhají firmám automatizovat procesy, zlepšovat zákaznický servis a přinášet nové technologické možnosti do různých odvětví.


Umělá inteligence už dnes mění hotelnictví a gastronomii – od automatizace rezervací a zákaznické podpory po personalizaci služeb a optimalizaci provozu. V této přednášce si ukážeme konkrétní příklady využití AI v podnikatelské praxi hotelů a restaurací. Projdeme si nejnovější trendy, praktické nástroje a příležitosti, jak AI může pomoci zvýšit efektivitu, snížit náklady a zlepšit zážitek hostů.

Digitální a informační agentura

Tomáš pracuje v rámci oddělení digitálních služeb veřejné správy v digitální a informační agentuře. Má na starosti správu a rozvoj produktů eDoklady a Portál občana.


V přednášce o využití E-dokladů v ubytovacích zařízeních se zaměříme na ověřování totožnosti pomocí eDokladů. Představíme projekt jako takový a podíváme se na užívání aplikace eDoklady ze strany občana, zároveň se ale zaměříme na nastavení přijímání eDokladů ze strany ověřovatele.  Zodpovíme časté dotazy k ověřování a užívání eDokladů z řad ubytovacích zařízení.

Jednatel, RATIONAL Czech Republic

Jednatel RATIONAL Czech Republic. Absolvent Fakulty managementu Ekonomické Univerzity v Bratislavě. Pracovně pohybující se v oblasti potravinářského průmyslu, se zkušenostmi z velkých nadnárodních společností jako je Unilever, Tchibo nebo Fromageries Bel, ale také z prostředí start-upu, jelikož se podílel na úspěšném projektu DeNuevo (exkluzivní distributor značek Hochland, Almette a konceptu prodejen). Po prodeji společnosti DeNuevo se podílel na globálním řízení portfolia nářezových a balicích technologií v centrále německé společnosti Bizerba SE/Co.KG v Balingenu, jako ředitel Global Business Development oddělení s odpovědností za celosvětové směřování příslušného portfolia.


Snídaně, významný faktor pro výběr hotelu
Z pohledu hosta jsou snídaně důležitým faktorem výběru hotelu a tím pádem faktorem úspěchu. Z pohledu hotelu snídaně znamenají potřebu (dodatečného) personálu, potřebu kvalifikace a samozřejmě nějakou úroveň zkušeností. Jak skloubit tyto dva světy a nabídnout hostovi špičkovou snídani při minimální námaze, s vysokou standardizací výsledku při udržitelných a stabilních nákladech? RATIONAL je společností kuchařů. Kuchařů se zkušenostmi z provozů v různých segmentech. Při naší prezentaci představíme možnosti jak řešit dva mnohdy protichůdné nároky. Po prezentaci bude navazovat praktická ukázka.


Mapa

Vyberte si jednu ze zastávek našich akcí a buďte daný den našimi hosty.
Navigovat

Registrace

Děkujeme vám za zájem o Roadshow Asociace hotelů a restaurací.
Akce je určena majitelům a provozovatelům ubytovacích a stravovacích zařízení a zástupcům škol, a to bez ohledu na jejich členství v AHR. Po vyplnění tohoto formuláře Vám bude registrace automaticky potvrzena na email.
Vyplněním přihlášky na akci souhlasím ve smyslu zákona č. 480/2004 Sb., zákon o některých službách informační společnosti, se svým začleněním do databáze AHR ČR pro účely zasílání obchodních sdělení na registrovaný e-mail, a to v podobě pravidelných aktualizací, informacích o produktech, službách a speciálních nabídek. Všechna osobní data, která jsou vyžadována budou zpracována v souladu se zákonem č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů. Pořadatel shromažďuje a zpracovává zákazníkem poskytnuté osobní údaje prostřednictvím elektronických nosičů informací v zabezpečeném datovém úložišti. Udělený souhlas lze kdykoli odvolat a údaje z databáze nechat odstranit na emailu: stranska@ahrcr.cz.

Svou registrací na Roadshow souhlasíte se zasláním osobních údajů v rozsahu jméno, příjmení, e-mail a telefon, které budou ze strany AHR ČR předány partnerům AHR ČR za účelem nabídky jejich zboží a služeb. Ostatní informace o zpracování osobních údajů naleznete na www.ahrcr.cz.

Vyplněním přihlášky bere účastník na vědomí a souhlasí s tím, že v případě, že svoji účast nejpozději 7 dní před konáním akce nezruší a na akci se nedostaví, je povinen zaplatit AHR smluvní pokutu v částce 500,- Kč.

Partneři

Spolupráce s partnerskými firmami představuje důležitý prvek naší podpory pro členy.
Asociace vybírá partnery, kteří poskytují kvalitní produkty a služby relevantní pro provozovatele v oblasti pohostinství.
Registrace