ROADSHOW AHR PRAHA
Clarion Congress Hotel Prague
15.04.2025
ROADSHOW AHR KARLOVY VARY
Hotel Thermal

PROGRAM ROADSHOW AHR KARLOVY VARY

Hotel Thermal

10.06.2025


Na Roadshow v Karlových Varech Vás zveme tradičně do hotelu Thermal, který je jednou z dominant lázeňského města.

Roadshow je skvělou příležitostí pro načerpání nových informací z oboru, navázání spolupráce a rozšíření vědomostí. V rámci Roadshow budou probíhat zajímavé přednášky týkající se aktuálních témat. Naši partneři vám zde budou také k dispozici s představením jejich produktů či služeb, které by vám mohli pomoci usnadnit či vylepšit chod hotelu nebo restaurace.

8:00 - 9:00 Registrace
9:00 - 9:15 Představení Exluzivních partnerů AHR ČR
Co pro vás připravili naši exlusivní partneři Bidfood a Rational?
Václav Stárek
9:15 - 09:55 Report AHR ČR
Z aktuálního dění
Václav Stárek, Klára Stárek Zachariášová
9:55 - 10:25 AI v praxi hotelů a restaurací
Ukážeme konkrétní příklady, jak používat AI v podnikatelské praxi
Ondřej Hlaváč, AI Institut
10:25 - 11:00 Co můžete využít od našich partnerů?
Václav Stárek
11:00 - 11:25 Snídaně, výzamný faktor pro výběr hotelu
Efektivita, rychlost, kvalita a minimální náročnost na personál - prezentace, praktická ukázka a ochutnávka
Ján Bartík, Rational
11:25 - 12:00 Coffee Break I
12:00 - 12:30 E- doklady v ubytovacích zařízeních – v procesu registrace hostů
Tomáš Musil, Digitální a infomační agentura
12:30 - 13:00 Nové cestovatelské trendy – co hosté očekávají v roce 2025
13:00 - 13:30 Coffee break II
13:30 - 13:50 Změny v potravinovém právu – novinky v potravinovém právu pro veřejné stravování
Tomáš Čapek, UniConsulting s.r.o.
13:50 - 14:30 Efektivní provoz hotelů a restaurací s minimem personálu – kvalitní služby v době technologií a nedostatku zaměstnanců – konkrétní příklady a zkušenosti z praxe
Radek Pálka, Gastro Poradenství, Zdeněk Kovařík, Petrovi Kameny, Petr Frýdl, Orea Hotels
14:30 Závěr setkání

Přednášející

PREZIDENT AHR ČR
Absolvent SOU Ondříčkova v Praze, následně rakouský Institut of Tourism and Management, Vysoká škola hotelnictví a lázeňství a Vysoká škola finanční a správní – obor veřejná správa a finance. V roce 2006 se podílel na založení AHR ČR, kde působil jako generální sekretář, od roku 2010 je prezidentem této organizace. V roce 2008 získal ocenění Osobnost cestovního ruchu.
GENERÁLNÍ SEKRETÁŘ AHR ČR
Svou profesní dráhu spojila s významnými hotelovými společnostmi v České republice a UAE. V průběhu téměř 10-ti let v hotelnictví pracovala na různých pozicích převážně ubytovacího úseku. V roce 2009 nastoupila do Asociace hotelů a restaurací České republiky, kde v současné době vykonává funkci Generálního sekretáře. Je absolventkou Vysoké školy obchodní v Praze, své vzdělání doplnila i absolvováním jazykové akademie v Salamance.
Zakladatel společnosti Gastro Poradenství

Radek má bohaté zkušenosti z gastro provozů doma i v zahraničí. Ve své kariéře prošel několika mezinárodními hotely, vždy chtěl pracovat na úseku stravování. Vypracoval se na šéfkuchaře a později řídil celé oddělení jako F&B Manager. Nespokojil se ale jen s tím, co měl a stále hledal nové výzvy, projekty a možnosti, jak se realizovat. Radek vystudoval Střední hotelovou školu v Chrudimi. Své první kuchařské zkušenosti získal v restauraci Grill Duran v Hradci Králové, odtud jeho cesty vedly do světa. Z jeho zahraničních kuchařských misí uvádí například: Německo, USA, Itálii, Afriku, či Francii. Po návratu z cest v roce 2002 pracoval jako šéfkuchař pro hotel Paříž a zároveň působil jako člen Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR. Na dalších 6 let zakotvil v hotelu Crowne Plaza Prague, na pozici šéfkuchaře a později F&B Managera. Do roku 2021 pracoval pro hotel DUO jako šéfkuchař. Počátkem roku 2022 založil společnost Gastro Poradenství.

Majitel společnosti UniConsulting s.r.o.
Ing. Tomáš Čapek, CSc., majitel společnosti UniConsulting s.r.o.

Absolvoval ČZU v Praze, kde i vyučoval. Na SZPI se podílel na konkrétních inspekcích i na řízení systému státní kontroly. Sbíral zkušenosti v zahraničí. Před 27 lety založil úspěšnou konzultačně poradenskou společnost UniConsulting s.r.o., která nachází řešení pro podnikatele v celém spektru potravinového řetězce včetně gastronomie. Dnes jako certifikovaný auditor, akreditovaný poradce MZe, účastník vyjednávání za SOCR a AHR na dozorových orgánech a ministerstvech, má přístup k aktuálním informacím, které předává ve formě doporučení svým klientům. Je majitelem společnosti Uniconsulting.


Změny v potravinovém právu – novinky v potravinovém právu pro veřejné stravování.
V posledních letech se změnily kompetence dozorových orgánů několikrát, co to bude znamenat pro zaměření kontrol. Zásadní změna od 01.01.2025. Změní se i charakter postihů. Jak se projeví v gastronomii další změny v novele zákona 110/1997 Sb. v platném znění o potravinách. Výrazně zpřísněné požadavky na bezpečnost pokrmů v nové vyhlášce 121/2013 o požadavcích na pokrmy. Jak probíhají diskuse o zásadních požadavcích na gastronomické provozy, které se projeví v novele vyhlášky 417/2016 Sb. Bude nutné uvádět hmotnost u všech pokrmů? Jaká je představa o označování rozpracované výroby v kuchyni?


Lektor, AI Institut

Jan Němeček je lektor v AI Institutu, který se společně s kolegy podílel na školení více než 3000 lidí v oblasti umělé inteligence. Vede projekt Traveltalk.cz, zaměřený na vytváření personalizovaných AI recepčních kiosků pro hotely, a aktivně pracuje na inovativních řešeních využití AI ve školství. Jako nadšenec a inovátor v AI prostoru se zaměřuje na praktické aplikace umělé inteligence, které pomáhají firmám automatizovat procesy, zlepšovat zákaznický servis a přinášet nové technologické možnosti do různých odvětví.


Umělá inteligence už dnes mění hotelnictví a gastronomii – od automatizace rezervací a zákaznické podpory po personalizaci služeb a optimalizaci provozu. V této přednášce si ukážeme konkrétní příklady využití AI v podnikatelské praxi hotelů a restaurací. Projdeme si nejnovější trendy, praktické nástroje a příležitosti, jak AI může pomoci zvýšit efektivitu, snížit náklady a zlepšit zážitek hostů.

Digitální a informační agentura

Tomáš pracuje v rámci oddělení digitálních služeb veřejné správy v digitální a informační agentuře. Má na starosti správu a rozvoj produktů eDoklady a Portál občana.


V přednášce o využití E-dokladů v ubytovacích zařízeních se zaměříme na ověřování totožnosti pomocí eDokladů. Představíme projekt jako takový a podíváme se na užívání aplikace eDoklady ze strany občana, zároveň se ale zaměříme na nastavení přijímání eDokladů ze strany ověřovatele.  Zodpovíme časté dotazy k ověřování a užívání eDokladů z řad ubytovacích zařízení.

Jednatel, RATIONAL Czech Republic

Jednatel RATIONAL Czech Republic. Absolvent Fakulty managementu Ekonomické Univerzity v Bratislavě. Pracovně pohybující se v oblasti potravinářského průmyslu, se zkušenostmi z velkých nadnárodních společností jako je Unilever, Tchibo nebo Fromageries Bel, ale také z prostředí start-upu, jelikož se podílel na úspěšném projektu DeNuevo (exkluzivní distributor značek Hochland, Almette a konceptu prodejen). Po prodeji společnosti DeNuevo se podílel na globálním řízení portfolia nářezových a balicích technologií v centrále německé společnosti Bizerba SE/Co.KG v Balingenu, jako ředitel Global Business Development oddělení s odpovědností za celosvětové směřování příslušného portfolia.


Snídaně, významný faktor pro výběr hotelu
Z pohledu hosta jsou snídaně důležitým faktorem výběru hotelu a tím pádem faktorem úspěchu. Z pohledu hotelu snídaně znamenají potřebu (dodatečného) personálu, potřebu kvalifikace a samozřejmě nějakou úroveň zkušeností. Jak skloubit tyto dva světy a nabídnout hostovi špičkovou snídani při minimální námaze, s vysokou standardizací výsledku při udržitelných a stabilních nákladech? RATIONAL je společností kuchařů. Kuchařů se zkušenostmi z provozů v různých segmentech. Při naší prezentaci představíme možnosti jak řešit dva mnohdy protichůdné nároky. Po prezentaci bude navazovat praktická ukázka.


Mapa

Vyberte si jednu ze zastávek našich akcí a buďte daný den našimi hosty.
Navigovat

Registrace

Děkujeme vám za zájem o Roadshow Asociace hotelů a restaurací.
Akce je určena majitelům a provozovatelům ubytovacích a stravovacích zařízení a zástupcům škol, a to bez ohledu na jejich členství v AHR. Po vyplnění tohoto formuláře Vám bude registrace automaticky potvrzena na email.
Vyplněním přihlášky na akci souhlasím ve smyslu zákona č. 480/2004 Sb., zákon o některých službách informační společnosti, se svým začleněním do databáze AHR ČR pro účely zasílání obchodních sdělení na registrovaný e-mail, a to v podobě pravidelných aktualizací, informacích o produktech, službách a speciálních nabídek. Všechna osobní data, která jsou vyžadována budou zpracována v souladu se zákonem č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů. Pořadatel shromažďuje a zpracovává zákazníkem poskytnuté osobní údaje prostřednictvím elektronických nosičů informací v zabezpečeném datovém úložišti. Udělený souhlas lze kdykoli odvolat a údaje z databáze nechat odstranit na emailu: stranska@ahrcr.cz.

Svou registrací na Roadshow souhlasíte se zasláním osobních údajů v rozsahu jméno, příjmení, e-mail a telefon, které budou ze strany AHR ČR předány partnerům AHR ČR za účelem nabídky jejich zboží a služeb. Ostatní informace o zpracování osobních údajů naleznete na www.ahrcr.cz.

Vyplněním přihlášky bere účastník na vědomí a souhlasí s tím, že v případě, že svoji účast nejpozději 7 dní před konáním akce nezruší a na akci se nedostaví, je povinen zaplatit AHR smluvní pokutu v částce 500,- Kč.

Partneři

Spolupráce s partnerskými firmami představuje důležitý prvek naší podpory pro členy.
Asociace vybírá partnery, kteří poskytují kvalitní produkty a služby relevantní pro provozovatele v oblasti pohostinství.
Registrace