ROADSHOW AHR PRAHA
Clarion Congress Hotel Prague
15.04.2025
ROADSHOW AHR OSTRAVA
Clarion Congress Hotel Ostrava

PROGRAM ROADSHOW AHR ČR 2025 OSTRAVA

Clarion Congress hotel Ostrava

11. 3. 2025


Zveme vás do Moravskoslezského kraje na první letošní Roadshow, která se bude konat v hotelu Clarion Congress v Ostravě.


Roadshow je skvělou příležitostí pro načerpání nových informací z oboru, navázání spolupráce a rozšíření vědomostí. V rámci Roadshow budou probíhat zajímavé přednášky týkající se aktuálních témat. Naši partneři vám zde budou také k dispozici s představením jejich produktů či služeb, které by vám mohli pomoci usnadnit či vylepšit chod hotelu nebo restaurace.


8:00 - 9:00 Registrace

9:00 - 9:15 Představení Exkluzivních partnerů AHR ČR

Co pro vás připravili naši exkluzivní partneři Bidfood a Rational?

Václav Stárek

9:15 - 09:55 Report AHR ČR

Z aktuálního dění

Václav Stárek, Klára Stárek Zachariášová

9:55 - 10:25 AI v praxi hotelů a restaurací

Ukážeme konkrétní příklady, jak používat AI v podnikatelské praxi

Jan Němeček, AI Institut

10:25 - 11:00 Co můžete využít od našich partnerů?

Václav Stárek

11:00 - 11:25 Snídaně, významný faktor pro výběr hotelu

Efektivita, rychlost, kvalita a minimální náročnost na personál - prezentace, praktická ukázka a ochutnávka

Ján Bartík, RATIONAL Czech Republic

11:25 - 12:00 Coffee break I

12:00 - 12:30 E- doklady v ubytovacích zařízeních – v procesu registrace hostů

Tomáš Musil, Digitální a informační agentura

12:30 - 13:00 Nové cestovatelské trendy – co hosté očekávají v roce 2025

Andrea Králíková, CzechTourism

13:00 - 13:30 Coffee break II

13:30 - 13:50 Změny v potravinovém právu – novinky v potravinovém právu pro veřejné stravování

Tomáš Čapek, UniConsulting s.r.o.

13:50 - 14:30 Efektivní provoz hotelů a restaurací s minimem personálu – kvalitní služby v době technologií a nedostatku zaměstnanců – konkrétní příklady a zkušenosti z praxe

Radek Pálka - Gastro Poradenství, Zdeněk Kovařík - Petrovi Kameny, Petr Frýdl - Orea Hotels

14:30 Závěr setkání

Přednášející

PREZIDENT AHR ČR
Absolvent SOU Ondříčkova v Praze, následně rakouský Institut of Tourism and Management, Vysoká škola hotelnictví a lázeňství a Vysoká škola finanční a správní – obor veřejná správa a finance. V roce 2006 se podílel na založení AHR ČR, kde působil jako generální sekretář, od roku 2010 je prezidentem této organizace. V roce 2008 získal ocenění Osobnost cestovního ruchu.
GENERÁLNÍ SEKRETÁŘ AHR ČR
Svou profesní dráhu spojila s významnými hotelovými společnostmi v České republice a UAE. V průběhu téměř 10-ti let v hotelnictví pracovala na různých pozicích převážně ubytovacího úseku. V roce 2009 nastoupila do Asociace hotelů a restaurací České republiky, kde v současné době vykonává funkci Generálního sekretáře. Je absolventkou Vysoké školy obchodní v Praze, své vzdělání doplnila i absolvováním jazykové akademie v Salamance.
Vedoucí B2B sekce v AI Institute

Ondřej Hlaváč se věnuje strojovému učení a hledání smysluplných automatizací pro přední české firmy. Podílel se na tvorbě desítek technologických řešení, auditech a konzultacích. Pod záštitou AI Institute vede B2B sekci a také šíří povědomí o využití AI napříč sektory HoReCa, realit a práva, kde jen za rok 2023 spolu s kolegy proškolil skoro 3000 lidí. Stojí také za nejpoužívanějším právním nástrojem Advomate, který automatizuje práci s právem a vytěžováním dat ze smluv ve společnostech jako jsou Škoda auto, Skanska nebo Středočeský kraj.


Umělá inteligence už dnes mění hotelnictví a gastronomii – od automatizace rezervací a zákaznické podpory po personalizaci služeb a optimalizaci provozu. V této přednášce si ukážeme konkrétní příklady využití AI v podnikatelské praxi hotelů a restaurací. Projdeme si nejnovější trendy, praktické nástroje a příležitosti, jak AI může pomoci zvýšit efektivitu, snížit náklady a zlepšit zážitek hostů.

Majitel společnosti UniConsulting s.r.o.
Ing. Tomáš Čapek, CSc., majitel společnosti UniConsulting s.r.o.

Absolvoval ČZU v Praze, kde i vyučoval. Na SZPI se podílel na konkrétních inspekcích i na řízení systému státní kontroly. Sbíral zkušenosti v zahraničí. Před 27 lety založil úspěšnou konzultačně poradenskou společnost UniConsulting s.r.o., která nachází řešení pro podnikatele v celém spektru potravinového řetězce včetně gastronomie. Dnes jako certifikovaný auditor, akreditovaný poradce MZe, účastník vyjednávání za SOCR a AHR na dozorových orgánech a ministerstvech, má přístup k aktuálním informacím, které předává ve formě doporučení svým klientům. Je majitelem společnosti Uniconsulting.


Změny v potravinovém právu – novinky v potravinovém právu pro veřejné stravování.
V posledních letech se změnily kompetence dozorových orgánů několikrát, co to bude znamenat pro zaměření kontrol. Zásadní změna od 01.01.2025. Změní se i charakter postihů. Jak se projeví v gastronomii další změny v novele zákona 110/1997 Sb. v platném znění o potravinách. Výrazně zpřísněné požadavky na bezpečnost pokrmů v nové vyhlášce 121/2013 o požadavcích na pokrmy. Jak probíhají diskuse o zásadních požadavcích na gastronomické provozy, které se projeví v novele vyhlášky 417/2016 Sb. Bude nutné uvádět hmotnost u všech pokrmů? Jaká je představa o označování rozpracované výroby v kuchyni?


Lektor, AI Institut

Jan Němeček je lektor v AI Institutu, který se společně s kolegy podílel na školení více než 3000 lidí v oblasti umělé inteligence. Vede projekt Traveltalk.cz, zaměřený na vytváření personalizovaných AI recepčních kiosků pro hotely, a aktivně pracuje na inovativních řešeních využití AI ve školství. Jako nadšenec a inovátor v AI prostoru se zaměřuje na praktické aplikace umělé inteligence, které pomáhají firmám automatizovat procesy, zlepšovat zákaznický servis a přinášet nové technologické možnosti do různých odvětví.


Umělá inteligence už dnes mění hotelnictví a gastronomii – od automatizace rezervací a zákaznické podpory po personalizaci služeb a optimalizaci provozu. V této přednášce si ukážeme konkrétní příklady využití AI v podnikatelské praxi hotelů a restaurací. Projdeme si nejnovější trendy, praktické nástroje a příležitosti, jak AI může pomoci zvýšit efektivitu, snížit náklady a zlepšit zážitek hostů.

Digitální a informační agentura

Tomáš pracuje v rámci oddělení digitálních služeb veřejné správy v digitální a informační agentuře. Má na starosti správu a rozvoj produktů eDoklady a Portál občana.


V přednášce o využití E-dokladů v ubytovacích zařízeních se zaměříme na ověřování totožnosti pomocí eDokladů. Představíme projekt jako takový a podíváme se na užívání aplikace eDoklady ze strany občana, zároveň se ale zaměříme na nastavení přijímání eDokladů ze strany ověřovatele.  Zodpovíme časté dotazy k ověřování a užívání eDokladů z řad ubytovacích zařízení.

CzechTourism

Andrea od roku 2023 působí jako datový analytik v Institutu turismu, CzechTourism kde se věnuje zpracování a interpretaci širokého spektra dat z oblasti cestovního ruchu. Zároveň působí na Mendelově univerzitě v Brně se zaměřením na cestovní ruch, destinační management a analýzu dat.


Přednáška nové cestovatelské trendy se zaměří na očekávání turistů v roce 2025. Rostoucí důraz na udržitelnost, digitalizaci a personalizaci služeb ovlivňuje výběr destinací i typy ubytování. Mění se způsob plánování cest, preference aktivit i požadavky na služby v destinacích. Roste poptávka po autentických zážitcích, flexibilitě a inovativních řešeních. Přednáška nabídne přehled klíčových trendů, které budou formovat cestovní ruch v nejbližší budoucnosti.



Jednatel, RATIONAL Czech Republic

Jednatel RATIONAL Czech Republic. Absolvent Fakulty managementu Ekonomické Univerzity v Bratislavě. Pracovně pohybující se v oblasti potravinářského průmyslu, se zkušenostmi z velkých nadnárodních společností jako je Unilever, Tchibo nebo Fromageries Bel, ale také z prostředí start-upu, jelikož se podílel na úspěšném projektu DeNuevo (exkluzivní distributor značek Hochland, Almette a konceptu prodejen). Po prodeji společnosti DeNuevo se podílel na globálním řízení portfolia nářezových a balicích technologií v centrále německé společnosti Bizerba SE/Co.KG v Balingenu, jako ředitel Global Business Development oddělení s odpovědností za celosvětové směřování příslušného portfolia.


Snídaně, významný faktor pro výběr hotelu
Z pohledu hosta jsou snídaně důležitým faktorem výběru hotelu a tím pádem faktorem úspěchu. Z pohledu hotelu snídaně znamenají potřebu (dodatečného) personálu, potřebu kvalifikace a samozřejmě nějakou úroveň zkušeností. Jak skloubit tyto dva světy a nabídnout hostovi špičkovou snídani při minimální námaze, s vysokou standardizací výsledku při udržitelných a stabilních nákladech? RATIONAL je společností kuchařů. Kuchařů se zkušenostmi z provozů v různých segmentech. Při naší prezentaci představíme možnosti jak řešit dva mnohdy protichůdné nároky. Po prezentaci bude navazovat praktická ukázka.


Mapa

Vyberte si jednu ze zastávek našich akcí a buďte daný den našimi hosty.
Navigovat

Partneři

Spolupráce s partnerskými firmami představuje důležitý prvek naší podpory pro členy.
Asociace vybírá partnery, kteří poskytují kvalitní produkty a služby relevantní pro provozovatele v oblasti pohostinství.
Registrace