Přednášející

VÁCLAV STÁREK

PREZIDENT AHR ČR

Absolvent SOU Ondříčkova v Praze, následně rakouský Institut of Tourism and Management, Vysoká škola hotelnictví a lázeňství a Vysoká škola finanční a správní – obor veřejná správa a finance. V roce 2006 se podílel na založení AHR ČR, kde působil jako generální sekretář, od roku 2010 je prezidentem této organizace. V roce 2008 získal ocenění Osobnost cestovního ruchu.

KLÁRA STÁREK ZACHARIÁŠOVÁ

GENERÁLNÍ SEKRETÁŘ AHR ČR

Svou profesní dráhu spojila s významnými hotelovými společnostmi v České republice a UAE. V průběhu téměř 10-ti let v hotelnictví pracovala na různých pozicích převážně ubytovacího úseku. V roce 2009 nastoupila do Asociace hotelů a restaurací České republiky, kde v současné době vykonává funkci Generálního sekretáře. Je absolventkou Vysoké školy obchodní v Praze, své vzdělání doplnila i absolvováním jazykové akademie v Salamance.

Jakub Maščuch

Energetické systémy budov ČVUT

Ing. Jakub Maščuch Ph.D. vystudoval Strojní fakultu ČVUT, obor energetika, kde také získal doktorský titul. Celý svůj profesní život působí v energetickém poradenství pro větší podniky, teplárny, výrobní závody apod. Zároveň se věnuje vývoji technologií na výrobu elektřiny a tepla využívající biomasu.

JAROMÍR PAŽOUT

JAROMÍR PAŽOUT, Chief Strategy Officer (CSO), VIRTUAL ZOOM

Jaromír patří mezi uznávané přední experty a poradce s více než 20 let zkušeností v oblasti hospitality online strategie a marketingu, včetně rozvoje firemní vize. Od února 2023 působí jako Chief Strategy Officer (CSO) v digitální softwarové firmě VIRTUAL ZOOM se zodpovědností za expanzi v Evropě a dohledu nad strategickým plánováním. V letech 2009 až 2022 se jako Market Manager ve společnosti Bookassist zaměřoval na optimalizaci online hotelové strategie a distribuce pro více jak 300 hotelů v České republice a Slovensku. Jaromír pracoval dříve pro Mandarin Oriental Hotels, PricewaterhouseCoopers a další společnosti. Momentálně také působí jako externí vyučující na Vysoké škole hotelové a ekonomické v Praze.



Jindřich Pokora

Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Ing. Jindřich Pokora pracuje pro Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci již 30 let, z toho 13 let na místě ředitele Odboru kontroly a laboratoří Ústředního inspektorátu. Z titulu své funkce musí rozumět celé potravinářské problematice, nicméně dříve se specializoval na čerstvé ovoce a zeleninu. Byl u zavádění systému managementu jakosti na SZPI a spolupodílel se na zavedení systému auditů potravinářských podniků. Úzce spolupracuje s Potravinářskou komorou ČR, Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR a velmi si cení korektních vztahů s Asociací hotelů a restaurací ČR.

Vlastimil Turza

vedoucí právního oddělení Česká obchodní inspekce

Již při studiu na Právnické fakultě UK v Praze se věnoval spotřebitelskému právu a získával praxi jako telefonický poradce ve spotřebitelské organizaci. Po absolvování VŠ v roce 2008 začal pracovat jako právník u České obchodní inspekce a od roku 2011 zde působí ve vedoucí pozici. Dvakrát si vyzkoušel, jaké to je vést celou ČOI, když byl dočasně pověřen jejím řízením. V současné době je vedoucím právního oddělení a zástupcem ústředního ředitele ČOI.   



 

IVO DUCHOŇ

Obchodní ředitel pro ČR/SR, Professional support s.r.o.

Ing. Ivo Duchoň se dlouhodobě věnuje problematice profesionálního praní a úklidu v oblastech HoReCa a sociálních služeb.  Řídí obchodní oddělení Professional support s.r.o. v ČR/SR a mimo jiné se věnuje obchodně-technologickému školení zaměstnanců. S klienty řeší i projekty zaměřené na optimalizaci spotřeby vody a energií, které začaly být velmi poptávané zvláště v posledním roce vzhledem k rostoucím cenám energií. Je autorem řady odborných článků a problematiku praní a úklidu přednáší na konferencích v ČR a SR. Je absolventem Vysoké školy ekonomiky a financí Sting v Brně. 

MARCELA ŠIMKOVÁ

EXECUTIVE DIRECTOR DATA SERVIS – INFORMACE S.R.O.

Dlouhodobě se zabývá výzkumy trendů v segmentu HoReCa a snaží se zlepšit svět gastronomie inspirativními a užitečnými informacemi, které pomáhají provozovatelům i dodavatelům. Aktuálně se věnuje průzkumům na téma Cirkulární ekonomika v gastronomii, Vize a trendy hospitality, Zákaznická zkušenost a loajalita, Emoce značky v komunikaci, Indexu štěstí aj. Je absolventkou marketingu na Ekonomické fakultě VŠB v Ostravě a manažerského studia na Dominican University Chicago v USA.

Petr Havlena

F&B Manager TURNOVSKÁ PIVNICE

Absolvent střední školy hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice. V oboru gastronomie a hotelnictví prošel různými pozicemi, zaměřeními a to jak na pozici zaměstnance, tak jako podnikatel. Nyní pracuje pro společnost Turnovská pivnice s.r.o. na postu F&B Manager. V současné době úzce spolupracuje se společnostmi zavádějícími automatizaci systémů, digitalizaci systémů a využívání analytických dat k zefektivnění provozů v gastronomii a snížení provozních nákladů.

DEBATA SE ZÁSTUPCI KONTROLNÍCH ORGÁNŮ ČOI A SZPI

Ing. Jindřich Pokora představí jednak sumární výsledky kontrolní činnosti SZPI a dále se zaměří na výsledky kontrol některých oblastí, např. falšování pokrmů, problematiku výroby ledu a smažení resp. fritování některých pokrmů. V těchto oblastech má řada provozovatelů restaurací ještě co dohánět.

Mgr. Vlastimil Turza bude hovořit o kontrolách České obchodní inspekce v hotelech a restauracích – seznámení s cenou, dvojí ceny, prodej alkoholu mladistvým, diskriminace,

 



DĚLAT V GASTRU? TO JE JÍZDA!!! PŘÍLEŽITOSTI A PŘEKÁŽKY

Informace z monitoringu trhu On trade (gastro) 2019-23:  vývoj tržeb, návštěvnosti a cen.Jaké typy podniků navštěvuje nejvíce hostů. Jaké jsou současné požadavky hostů na nabídku, servis, kvalitu a prostředí v gastronomii.Co dělají úspěšné gastro podniky jinak, aby zaujaly své hosty. Dopady vysokých nákladů na provoz podniků.Jaké nápoje jsou trendy u hostů před letní sezónou.

AHR REPORT

Seznámíme vás s aktuálním vývojem legislativy a s tématy, která pravděpodobně právě řešíte ve svých provozech. Představíme vám aktivity AHR ČR a podíváme se na stav cestovního ruchu optikou čísel. Informujeme vás, na co byste se měli v letošním roce zaměřit a jak vám v tom můžeme pomoci.

JAK NA ONLINE BYZNYS V ROCE 2023

Trendy se dynamicky mění velmi zrychlujícím se tempem. Rok 2023 je plný klíčových změn! Jsou hotely a restaurace připraveny vytěžit maximum z online prostředí a generovat vyšší tržby na internetu? 

KDYŽ TECHNOLOGIE POMÁHAJÍ K VYŠŠÍM ZISKŮM

Česká gastronomie ušla za poslední roky dlouhou cestu a vykonala ohromný kvalitativní posun, v používání moderních technologií však zaostává za hotely a naše přednáška chce odlehčenou formou upozornit na oblasti, které budou hrát výrazně důležitější roli a na které by se měli restaurace zaměřit.

SNÍŽENÍ NÁKLÁDŮ A PRODLOUŽENÍ ŽIVOTNOSTI HOTELOVÉHO TEXTILU

Jak pečovat o prádlo kvalitně a s nízkými náklady? Praní a nákup prádla představuje jednu z největších nákladových položek housekeepingu. V přednášce se dozvíte na co se zaměřit, aby bylo prádlo kvalitně vyprané a zároveň se minimalizovaly náklady na praní a jeho obnovu. Součástí přednášky jsou i praktické tipy pro ty, co si perou sami i pro ty, co perou v externí prádelně.

ENERGETICKÁ KRIZE A JAK JÍ ČELIT

Přednáška se bude věnovat současné situaci na energetických trzích a možnostem dalšího vývoje. Budou diskutovány okrajové podmínky investic do energeticky efektivních technologií s důrazem na obnovitelné zdroje energie.

PREZENTACE PARTNERŮ

Netradiční prezentace partnerů akcí AHR ČR, za kterými si stojíme a kterých si velmi vážíme. Je to i jejich zásluha, že pro Vás můžeme pořádat nejrůznější akce.