AKCE AHR ČR
All rights reserved
Fotografie byly získány z fotobanky české centrály cestovního ruchu
Cookies
Created by: VIRTUAL ZOOM s.r.o. ®
Absolvoval ČZU v Praze, kde i vyučoval. Na SZPI se podílel na konkrétních inspekcích i na řízení systému státní kontroly. Sbíral zkušenosti v zahraničí. Před 27 lety založil úspěšnou konzultačně poradenskou společnost UniConsulting s.r.o., která nachází řešení pro podnikatele v celém spektru potravinového řetězce včetně gastronomie. Dnes jako certifikovaný auditor, akreditovaný poradce MZe, účastník vyjednávání za SOCR a AHR na dozorových orgánech a ministerstvech, má přístup k aktuálním informacím, které předává ve formě doporučení svým klientům. Je majitelem společnosti Uniconsulting.
Změny v potravinovém právu – novinky v potravinovém právu pro veřejné stravování.
V posledních letech se změnily kompetence dozorových orgánů několikrát, co to bude znamenat pro zaměření kontrol. Zásadní změna od 01.01.2025. Změní se i charakter postihů. Jak se projeví v gastronomii další změny v novele zákona 110/1997 Sb. v platném znění o potravinách. Výrazně zpřísněné požadavky na bezpečnost pokrmů v nové vyhlášce 121/2013 o požadavcích na pokrmy. Jak probíhají diskuse o zásadních požadavcích na gastronomické provozy, které se projeví v novele vyhlášky 417/2016 Sb. Bude nutné uvádět hmotnost u všech pokrmů? Jaká je představa o označování rozpracované výroby v kuchyni?
Jan Němeček je lektor v AI Institutu, který se společně s kolegy podílel na školení více než 3000 lidí v oblasti umělé inteligence. Vede projekt Traveltalk.cz, zaměřený na vytváření personalizovaných AI recepčních kiosků pro hotely, a aktivně pracuje na inovativních řešeních využití AI ve školství. Jako nadšenec a inovátor v AI prostoru se zaměřuje na praktické aplikace umělé inteligence, které pomáhají firmám automatizovat procesy, zlepšovat zákaznický servis a přinášet nové technologické možnosti do různých odvětví.
Umělá inteligence už dnes mění hotelnictví a gastronomii – od automatizace rezervací a zákaznické podpory po personalizaci služeb a optimalizaci provozu. V této přednášce si ukážeme konkrétní příklady využití AI v podnikatelské praxi hotelů a restaurací. Projdeme si nejnovější trendy, praktické nástroje a příležitosti, jak AI může pomoci zvýšit efektivitu, snížit náklady a zlepšit zážitek hostů.
Tomáš pracuje v rámci oddělení digitálních služeb veřejné správy v digitální a informační agentuře. Má na starosti správu a rozvoj produktů eDoklady a Portál občana.
V přednášce o využití E-dokladů v ubytovacích zařízeních se zaměříme na ověřování totožnosti pomocí eDokladů. Představíme projekt jako takový a podíváme se na užívání aplikace eDoklady ze strany občana, zároveň se ale zaměříme na nastavení přijímání eDokladů ze strany ověřovatele. Zodpovíme časté dotazy k ověřování a užívání eDokladů z řad ubytovacích zařízení.
Andrea od roku 2023 působí jako datový analytik v Institutu turismu, CzechTourism kde se věnuje zpracování a interpretaci širokého spektra dat z oblasti cestovního ruchu. Zároveň působí na Mendelově univerzitě v Brně se zaměřením na cestovní ruch, destinační management a analýzu dat.
Přednáška nové cestovatelské trendy se zaměří na očekávání turistů v roce 2025. Rostoucí důraz na udržitelnost, digitalizaci a personalizaci služeb ovlivňuje výběr destinací i typy ubytování. Mění se způsob plánování cest, preference aktivit i požadavky na služby v destinacích. Roste poptávka po autentických zážitcích, flexibilitě a inovativních řešeních. Přednáška nabídne přehled klíčových trendů, které budou formovat cestovní ruch v nejbližší budoucnosti.
Jednatel RATIONAL Czech Republic. Absolvent Fakulty managementu Ekonomické Univerzity v Bratislavě. Pracovně pohybující se v oblasti potravinářského průmyslu, se zkušenostmi z velkých nadnárodních společností jako je Unilever, Tchibo nebo Fromageries Bel, ale také z prostředí start-upu, jelikož se podílel na úspěšném projektu DeNuevo (exkluzivní distributor značek Hochland, Almette a konceptu prodejen). Po prodeji společnosti DeNuevo se podílel na globálním řízení portfolia nářezových a balicích technologií v centrále německé společnosti Bizerba SE/Co.KG v Balingenu, jako ředitel Global Business Development oddělení s odpovědností za celosvětové směřování příslušného portfolia.
Snídaně, významný faktor pro výběr hotelu
Z pohledu hosta jsou snídaně důležitým faktorem výběru hotelu a tím pádem faktorem úspěchu. Z pohledu hotelu snídaně znamenají potřebu (dodatečného) personálu, potřebu kvalifikace a samozřejmě nějakou úroveň zkušeností. Jak skloubit tyto dva světy a nabídnout hostovi špičkovou snídani při minimální námaze, s vysokou standardizací výsledku při udržitelných a stabilních nákladech? RATIONAL je společností kuchařů. Kuchařů se zkušenostmi z provozů v různých segmentech. Při naší prezentaci představíme možnosti jak řešit dva mnohdy protichůdné nároky. Po prezentaci bude navazovat praktická ukázka.
Postavení ČR na evropském hotelovém trhu
Přednáška nabídne pohled na vývoj hotelnictví v Evropě v roce 2024. Zaměříme se na nejnovější trendy klíčových ukazatelů výkonnosti a analyzujeme, jak se mění obsazenost a tržby napříč Evropou. Dále se podíváme jak se mění trh ubytování v České republice v porovnání s trhem v EU. Nakonec se zaměříme na klíčové výzvy pro hoteliéry – od nákladů na provoz a zdanění, přes makroekonomické vlivy, až po budoucnost AI a ESG.
S více než 15 lety zkušeností jako odborník a konzultant v oblasti pohostinství a cestovního ruchu je Adrien Lanotte nadšenec pro data a pohostinství, který vždy rád sdílí poznatky o současných a budoucích trendech na trhu. K MKG Consulting se připojil v roce 2010 a později se stal vedoucím strategického a sektorového výzkumu v MKG v Paříži, kde shromažďoval a analyzoval data a statistiky týkající se rozvoje turismu a ubytování po celém světě. Také dohlíží na výzkum a publikace. V předchozích letech byl Adrien zodpovědný za marketing a veřejný rozvoj v Muzeu letectví a kosmonautiky poté, co zahájil svou kariéru v Disneylandu v Paříži. Adrien vystudoval Sciences Po v Paříži, kde se specializoval na marketing a výzkum.
Ondřej Hlaváč se věnuje strojovému učení a hledání smysluplných automatizací pro přední české firmy. Podílel se na tvorbě desítek technologických řešení, auditech a konzultacích. Pod záštitou AI Institute vede B2B sekci a také šíří povědomí o využití AI napříč sektory HoReCa, realit a práva, kde jen za rok 2023 spolu s kolegy proškolil skoro 3000 lidí. Stojí také za nejpoužívanějším právním nástrojem Advomate, který automatizuje práci s právem a vytěžováním dat ze smluv ve společnostech jako jsou Škoda auto, Skanska nebo Středočeský kraj.
Umělá inteligence už dnes mění hotelnictví a gastronomii – od automatizace rezervací a zákaznické podpory po personalizaci služeb a optimalizaci provozu. V této přednášce si ukážeme konkrétní příklady využití AI v podnikatelské praxi hotelů a restaurací. Projdeme si nejnovější trendy, praktické nástroje a příležitosti, jak AI může pomoci zvýšit efektivitu, snížit náklady a zlepšit zážitek hostů.
Inspirací k úspěchu a loajalitě týmu
Patrik Bečvář a Tomáš Popp zástupci Národního týmu kuchařů a cukrářů nám představí jeho význam pro gastronomii. Prozradí, jak je důležitá podpora a investice do inspirace vlastního týmu kuchařů, neboť to je cesta k úspěchu, která platí už od První republiky. Zaměří se na nové trendy v gastronomii, kterými je jednoduchost, kvalita, produkty v biokvalitě a jejich rostoucí popularita, změny v chování zákazníků a jejich preference. Na závěr nám Patrik i Tomáš řeknou, jak vidí budoucí vývoj gastronomie a kam se ubírá.
Tomáš Pop je manažerem Národního týmu kuchařů a cukrářů a Asociace kuchařů a cukrářů. V dnešní době zorganizovat potřeby národního týmu a vše ufinancovat není jednoduché, Tomáš Popp to zvládá. Kormě toho úspěšně podniká v bio gastronomii, moderuje a připravuje TV pořady na podporu regionální gastronomie.